Persoonlijk / Wonen

Bezichtiging woonvorm samen met Talis

Donderdag 7 december heb ik een afspraak met Talis gehad om een woonvorm voor mensen met dementie te bekijken. De reden hiervan was, om te kijken of deze opzet mogelijk iets zou zijn voor mijn woonplan.

Deze woonvorm heeft er voor gekozen om acht appartementen te maken op één etage met een aantal gemeenschappelijke ruimtes.
Ik vond de appartementen best wel mooi en ruim. Persoonlijk zou ik een extra kamer heel fijn vinden dit zou ik zelf willen gebruiken om mijn hulpmiddelenddelen in te zetten.

Met een aantal mensen heb ik een gesprek gehad over ervaringen met het opzetten van deze woonvorm. Een van de medewerkers heeft zijn visie over het opzetten er van gegeven.
Hij heeft nuttige informatie gegeven waar ik iets mee kan. Het zijn zaken waar ik goed over na moet denken en bespreken met andere mensen.

Enkele van deze zaken zijn: ga je zelfstandig of wil je opgaan in een instelling. Dit heeft allebei voor- en nadelen voor de juridische zaken, de huur, personeel, verzekeringen.

Ik zou het heel fijn vinden om sparringpartners te vinden met wie ik kan sparren en niet bang zijn om deze uitdaging samen met mij aan te gaan..

Ik vind het een heftig project en ik realiseer me maar al te goed dat ik consessies moet doen. Dit is één van de belangrijkste dingen in mijn leven wat ik wil bereiken.

Auteur

nathalieajverstegen@gmail.com
Ik ben Nathalie Verstegen (1988). Ik zie mezelf als een ondernemende vrouw met humor en pit. Ik wil een zo zelfstandig mogelijk leven leiden, ook al heb ik bij de uitvoer soms assistentie nodig. Mijn leven is niet doorsnee. Door een fysieke beperking zit ik in een rolstoel en heb ik geen spraakvermogen. Ik communiceer door middel van een spraakcomputer en mijn mimiek.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Brain communication

21 dec 2017