Persoonlijk

Brain communication

Een aantal jaar geleden ben ik benaderd of ik mee wilde doen aan een onderzoek om te communiceren door middel van hersencommunicatie. In die tijd had ik nog niet zo lang een Tobii, waar ik hartstikke blij en tevreden over was en overigens nog steeds ben.

Een aantal maanden geleden heeft het UMC Utrecht nogmaals contact opgenomen met mij, na enige twijfel heb ik besloten om in gesprek met hen te gaan.

Op 20 december heb ik een gesprek gehad en vond het heel fijn om te merken dat het gesprek met mij was, en niet over mij.

Het idee wat ik had bij een computer, die aangestuurd wordt door middel van gedachten, kwam niet helemaal overeen met de werkelijkheid. Mijn idee was dat zo’n computer alles wat je dacht uitsprak. Ik vond het een hele geruststelling dat het iets gecompliceerder lag. Het is op dit moment zo bedacht dat je letter voor letter moet selecteren.

Het is nog in een ontwikkelingsstadium en ze gaan met veel mensen met spraakproblemen in gesprek. Ze willen graag in kaart brengen wat de mogelijkheden voor mensen zijn, en ook waar je tegenaan loopt bij je huidige communicatiemethode.

Ik vind dit soort dingen altijd heel interessant en leuk om over in gesprek te gaan. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt.

 

Auteur

nathalieajverstegen@gmail.com
Ik ben Nathalie Verstegen (1988). Ik zie mezelf als een ondernemende vrouw met humor en pit. Ik wil een zo zelfstandig mogelijk leven leiden, ook al heb ik bij de uitvoer soms assistentie nodig. Mijn leven is niet doorsnee. Door een fysieke beperking zit ik in een rolstoel en heb ik geen spraakvermogen. Ik communiceer door middel van een spraakcomputer en mijn mimiek.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.