Living lab

Ik heb op 26 februari een gesprek gehad met medewerkers van Living lab, onderdeel van Pluryn, over eventuele samenwerking. Ik wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten. Ik ging erheen om te kijken of er iets was waar ik een aandeel zou kunnen leveren.

In 2014/2015 heb ik hier ook een tijdje meegedraaid. Voor mijn gevoel sloot mijn interesse niet aan bij wat zij te bieden hadden. Als ik eerlijk ben had ik een beetje mijn twijfels of ik er nu wel bij zou passen en ik was bang dat het weer puur dagbesteding zou zijn, terwijl ik juist de behoefte heb om op een plek te komen waar ook mensen zijn die vol in het leven staan en waar ik energie van krijg. Het gesprek nam een hele andere en leuke wending. Ze zijn nl bezig met het opzetten van een nieuw project waarbij ze samenwerken met andere zorgorganisaties. Doel van de samenwerking is het opschalen van innovaties in de zorg voor mensen met een complexe zorgvraag. Dit vanuit de ambitie om de zorg beter, gezonder en goedkoper te maken.

Het Digital Health Center wil cliënten in de gehandicaptenzorg en jeugdzorg maximaal laten profiteren van technologische innovatie (eHealth). De nieuwe stichting brengt zorginstellingen, onderwijsinstellingen, cliënten, kennisinstituten, bedrijven en startups samen in een (inter)nationaal netwerk. Met als missie meer en sneller toepasbare innovaties op het gebied van zelfregie en zelfredzaamheid voor de cliënt in te voeren. Het Digital Health Center houdt zich bezig met het vergroten van marktkennis, productontwikkeling, testen en valideren van innovaties en dataverwerking.

Dit spreekt mij heel erg aan en ik wil graag samen met hen kijken wat de mogelijkheden zijn voor mij.

Wordt vervolgd!

0 reacties op ““Living lab Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: