Geen categorie

Bewoners gezocht!

Gezocht: bewoners

Goede dag!

 Graag stel ik mezelf even voor.

Ik ben Nathalie Verstegen, geboren in 1988. Door een fysieke beperking zit ik in een rolstoel. Ik zit in een lichaam dat niet doet en zegt wat ik wil. Ik heb geen spraakvermogen, daarom communiceer ik met behulp van een spraakcomputer en door middel van oogbewegingen. Mijn lijf reageert op elke emotie die ik heb. Dit uit zich in het feit dat ik onwillekeurige bewegingen maak.

In 2014 besef ik dat ik mezelf niet in een standaard woonvorm vind passen. Sindsdien ben ik bezig geweest om het idee wat ik al lang had uit te werken. Het idee om met een aantal mensen een vorm van wonen op te zetten waarbij er appartementen worden gehuurd en via het persoonsgebonden budget gezamenlijk de zorg wordt ingekocht. Ik ben in gesprek gegaan met andere mensen wat de mogelijkheden zouden zijn.

Als initiatiefnemer van dit project wil ik samen met anderen, die ook deze woonwens hebben en binnen het bewonersprofiel van het initiatief passen, de kans grijpen om zelf te bouwen aan een geschikte vorm van wonen. Door met elkaar de persoonsgebonden budgetten te bundelen, kan er zelf assistentie ingekocht worden en zorgkosten besparen waar mogelijk. Kortom anders denken, een mindset, ofwel Mindset Wonen is in ontwikkeling!

Het doel van Mindset Wonen is om in Nijmegen een innovatief en creatief woonconcept te creëren voor volwassen met een fysieke beperking. Iedere bewoner heeft assistentie nodig. Er wordt door de bewoners zelf professionele assistentie ingeschakeld, zodat er zorg op maat aangeboden kan geboden worden.

Het is de bedoeling dat er voor dit project acht tot twaalf zelfstandige appartementen worden gebouwd met daarnaast een lounge ruimte. De appartementen maken deel uit van een groter appartementencomplex met meerdere huurwoningen. Mindset wonen is nog op zoek naar mensen die passen binnen het bewonersprofiel en geïnteresseerd zijn om hier te komen wonen.

De doelgroep die ik hoop te bereiken is:

Minimaal 22 jaar.

Heeft alleen een fysieke beperking.

In bezit van zorgzwaartepakket 5 of hoger.

In bezit van een persoonsgebonden budget.

Heeft bezigheden buitenshuis zoals werk, dagbesteding of studie.

Heeft zelf een huurcontract met de desbetreffende woningbouwcorporatie.

Heeft een aangepaste woning nodig in verband met zorgafhankelijkheid.

Voert eigen huishouding, deelt alleen de zorg met anderen.

Geïnteresseerd in het project? Neem dan contact op door het te mailen naar: nathalieajverstegen@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Nathalie Verstegen

 

http://www.mindsetwonen.nl

 

 

 

Auteur

nathalieajverstegen@gmail.com
Ik ben Nathalie Verstegen (1988). Ik zie mezelf als een ondernemende vrouw met humor en pit. Ik wil een zo zelfstandig mogelijk leven leiden, ook al heb ik bij de uitvoer soms assistentie nodig. Mijn leven is niet doorsnee. Door een fysieke beperking zit ik in een rolstoel en heb ik geen spraakvermogen. Ik communiceer door middel van een spraakcomputer en mijn mimiek.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Support 2018

9 jul 2018