Persoonlijk / Wonen

Update Mindset Wonen

Dat ik bezig ben met Mindset Wonen, valt bijna niet te missen.

Op de website: www.mindsetwonen.nl plaats ik alles omtrent het project.
In deze blog wil ik de volgers van nathalieverstegen.nl op de hoogte brengen van de nieuwe ontwikkeling. Daarom plaats ik hieronder de projectomschrijving van Mindset Wonen.


Mindset Wonen is een toekomstig wooninitiatief in Nijmegen voor en door mensen met een fysieke beperking.

Mindset Wonen wil acht á twaalf mensen de gelegenheid bieden om zelfstandige appartementen te huren en gezamenlijk 24-uurszorg en assistentie in te kopen vanuit het persoonsgebonden budget (PGB).

Het project zit nog in een conceptfase.

In grote lijnen is duidelijk hoe Mindset Wonen er uit komt te zien. Het is helder dat de zorg gefinancierd wordt door PGB en dat er een gezamenlijk zorgteam komt. In dit zorgteam komen assistenten die assistentie en zorg gaan leveren aan de bewoners. Deze assistenten worden in samenspraak aangenomen.

Binnen Mindset Wonen is er ruimte om het concept uit te werken naar een realisatie!

De rest gaat vorm gegeven worden door de vereniging, waar je, als bewoner, lid van wordt. Op deze manier heeft ieder even veel invloed.

Het belangrijkste uitgangspunt is zelfregie.

Het unieke van Mindset Wonen is dat er gezamenlijk zorg en assistentie wordt ingekocht en ieder zijn eigen appartement heeft.

Talis denkt mee om het woonproject mogelijk te maken (maar ze moeten er nog een definitief besluit over nemen). Ze hebben een locatie in de Waalsprong op het oog. Mocht dit doorgaan dan starten ze met de bouw in 2020 en leveren ze de woningen op in 2021 als er niets tegen zit. Het gaat om 8 a 10 grondgebonden woningen die rolstoel toe en doorgankelijk zijn. Ze liggen binnen een groter complex met woningen voor 1 en 2 persoonshuishoudens. En er komen in het wooncomplex ook ruimtes waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Hier willen we zoveel mogelijk invulling aan geven met de bewoners die hier over enkele jaren komen wonen. De woningen krijgen een huurprijs die het mogelijk maakt om huurtoeslag te krijgen.

Ben je ín voor een Mindset?

En voldoe je aan de criteria?

– Minimaal 18 jaar.
– Heeft alleen een fysieke beperking.
– In bezit van zorgzwaartepakket 5 of hoger.
– In bezit van een persoonsgebonden budget.
– Is actief buitenshuis. Zoals werk, dagbesteding of studie.
– Huurt zelf het appartement van de woningbouwcorporatie.
– Sluit zich aan als lid van de vereniging

Voor meer informatie en om je, eventueel, aan te melden klik hier.

Auteur

nathalieajverstegen@gmail.com
Ik ben Nathalie Verstegen (1988). Ik zie mezelf als een ondernemende vrouw met humor en pit. Ik wil een zo zelfstandig mogelijk leven leiden, ook al heb ik bij de uitvoer soms assistentie nodig. Mijn leven is niet doorsnee. Door een fysieke beperking zit ik in een rolstoel en heb ik geen spraakvermogen. Ik communiceer door middel van een spraakcomputer en mijn mimiek.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Congres ISAAC-NF

23 sep 2018