Zweden/Noorwegen

Op donderdag 3 oktober zijn Loes, Linda en ik met de camper van stichting on wheels naar Zweden gereden. Het was een lange maar mooie rit.
In Malmö zijn we met een vriendin van Loes gaan eten en daarna zijn we richting Stockholm gegaan. Onze eerste nacht sliepen we in de camper op een campeerplek.

De volgende dag zijn we naar Stockholm gereden waar ik een afspraak had bij Tobii. Ik vond het ontzettend leuk om de mensen te ontmoeten en om de nieuwste Tobii uit te proberen.

Dag 3 zijn we Stockholm ingegaan, bussen zijn rolstoel toegankelijk dus konden we er goed komen met het openbaar vervoer. Het centrum is super mooi, met zijn gekleurde huizen en mooie steegjes.


De volgende ochtend zijn we naar Korpilombolo gereden, een dorpje waar we op een afgelegen plek gekampeerd hebben. Voor mijn gevoel stonden we midden in een bos en wij ware de enigen die er kampeerden. ‘s morgens zag ik dat we aan een heel mooi riviertje stonden, een aangename verrassing. Toen we weer op weg gingen, belandden we plotseling en onbedoeld in Finland. Ook heel gaaf om ook daar te zijn geweest. Ook al was het heel kort, het was het zeker waard! Hier was het landschap kaler en grijzer dan in Noorwegen.

Via Finland naar Tromso (Noorwegen) de hoofdstad van het noordpool gebied en de uitgelezen plek om het noorderlicht te bewonderen, behalve toen wij er waren. Vanaf de camping zagen we niks dus toen besloten we om een stuk noordelijker te gaan kijken.
En jawel hoor, die nacht bleek het toch op de camping te zien te zijn. Op de plek waar we uiteindelijk stonden hebben we een heel klein beetje gezien van het noorderlicht. Oogverblindend was het helaas niet, het bleef bij een klein groen streepje.. In alle eerlijkheid heb ik hier in Ravenstein mooiere luchten gezien.

Dag 7 hebben we rustig aan gedaan. s Avonds zijn we in een kabelbaan geweest, we hoopten boven op de berg het noorderlicht te zien, maar helaas weer mislukt, het was bewolkt. Wel hadden we mooi uitzicht over de stad. Er is in Tromso bijna alleen maar laagbouw dus je zag een stad liggen vol lichten grenzend aan de zee. Daarna terug naar de zelfde camping als de eerste dag in Tromsø.

Dag 8 hebben we nog een dan en zijn we naar de winkel geweest.

Dag 9 lange rit naar Fauske, ook een stuk met de boot. Mooie route, maar een saaie plek. Daar hebben we overnacht. Jammer dat we weggingen uit Tromso, vond het een magische plek!De volgende dag naar Trondheim. Tot nu toe hadden we gekampeerd en dat vond ik fantastisch omdat het landschap zo mooi was maar ik vond het slapen in een camper wel heftig. Men zegt wel eens dat ik de prinses op de erwt ben en ik moet toegeven dat dat klopt. Ik ben niet gemaakt voor een camper! Ik schaam me dan, want ik vind dat ik dat gewoon moet kunnen. Totdat iemand zei dat glamping misschien meer iets voor mij is. Uiteindelijk is het die nacht een hotel geworden….

Dag 11 zijn we Trondheim In geweest en hebben we pakhuizen bekeken. Daarna zijn we naar Karvag gereden, het begin van de Atlantic road.

Dag 12 hebben we de Atlantic road gereden, een weg van zo’n 8 kilometer met veel bruggen zo’n beetje door de zee heen. Het was mooi maar de zee was te rustig. Ik hou van een beetje actie en had op een ruigere zee gehoopt. Ik twijfel over het afbreken van de reis door de kou. Hotel dichtbij Geirangerfjord genomen.

Dag 13 hele mooi weg gereden met haarspeldbochten en bergen. En hebben we in een klein vies hotel geslapen.

Dag 14 toch besloten om langzaam richting huis te gaan. Wat nog een hele weg was om af te leggen. Vandaag sliepen we in een fijn appartement.

Dag 15 zijn we naar Kristiansand gereden en hebben we de boot naar Denemarken genomen. In Denenmarken hebben we nog één nacht overnacht en de volgende ochtend zijn we richting Nederland vertrokken.

Meer foto’s zien?

2019-10-23_07-47-29

0 reacties op ““Zweden/Noorwegen Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: