Opleiding en werk

Opleiding:

mini-ik2Ik heb mijn hele schooltijd op het speciaal onderwijs gezeten. Mijn basisschooltijd zat ik op de ‘St Maartensschool’, in de buurt van Nijmegen.
Wel zat ik één dag in de veertien dagen op een gewone basisschool. Dit vooral om contact met kinderen uit de buurt te mini-ik1krijgen.
Na de basisschool ging ik naar de middelbare school, ‘De Monnikskap’ en daarna naar de Werkenrodeschool.
Op Werkenrode heb ik de richting Vmbo en kantoorpraktijk gedaan en een aantal certificaten gehaald.
Toen ik 18 was mocht ik stage lopen maar ik vond het lastig om te bedenken wat ik zou willen doen.
In activiteitencentrum Malden was een cursus website maken en daar ben ik toen mee begonnen. Het website maken was niet helemaal mijn ding maar ik heb daar wel geleerd hoe het in een werksituatie toegaat.
In totaal ben ik daar drie maanden geweest en daarna ben ik weer naar school teruggegaan om mijn middelbare schooltijd af te ronden.

Werk:

Sinds 2011 werk ik voor het Multimediacentrum in Nijmegen.
Dit is een dagbesteding binnen de overkoepelende organisatie Pluryn. Bij het Multimediacentrum werken mensen aan multimediaproducties, zoals film en fotografie voor derden, schrijven artikelen voor nieuwsbrieven, verslaan open dagen en maken wekelijks een journaal. Ik maak deel uit van het redactieteam. Hierbij lever ik een bijdrage aan het wekelijkse journaal in de vorm van een interview maar ik ben ook vaak bezig met mijn eigen bezigheden zoals het onderhouden van mijn website en het uitwerken en voorbereiden van presentaties.
Ik vind het fijn om op deze plek te werken, omdat ik hier ook mijn sociale contacten kan onderhouden.

Sinds begin 2016 loop ik stage en ben ik ervaringsdeskundige bij rdgKompagne.
Dit is de leverancier van de Tobii, andere communicatiehulpmiddelen en foto-vestigingbezoek-blogomgevingsbesturing. Inmiddels heb ik verschillende spellen uitgeprobeerd, hoe toegankelijk deze zijn voor oogbesturing en samen met iemand een workshop oogbesturing gegeven. Verder schrijf ik onder andere een blog over mijn ervaringen, deze wordt gepubliceerd op de website van Expertisecentrum Oogbesturing en op mijn eigen weblog.