Opleiding en werk

Tijdens mijn schoolperiode heb ik op de Monnikskap en Werkenrode gezeten. Ik heb de richting Vmbo en kantoorpraktijk gedaan en een aantal certificaten behaald.
Ik heb diverse stages gelopen om te kijken wat bij mij paste. Ik kwam er al snel achter dat ik mezelf niet op een activiteitencentrum thuis voelde. Ik ben op zoek gegaan naar een werkplek waar ik mezelf kon ontplooien. Ik vind het belangrijk om echt iets van waarde te doen.

Langzaamaan komen er erg leuke dingen op mijn pad. Momenteel heb ik verschillende werkzaamheden waarbij ik mijn ervaringen als niet-spreker kan inzetten. Dit is waar ik altijd van droomde, maar ik had ook altijd het gevoel dat ik mezelf te belangrijk maakte als ik dat ging doen. Inmiddels weet ik dat daar mijn hart ligt.

Sinds 2011 werk ik bij het Multimediacentrum Pluryn, in Nijmegen.
Hier ben ik mezelf aan het richten op mijn eigen werkzaamheden. Dit zijn bijvoorbeeld het voorbereiden van mijn lezingen en het regelen van de zaken er om heen

Sinds 2016 werk ik bij rdgKompagne, dit is de leverancier van communicatiehulpmiddelen waaronder de Tobii en omgevingsbesturing. Ik ondersteun bij workshops over oogbesturing en sta op beurzen in mijn rol als ervaringsdeskundige.

Sinds september 2018 loop ik gemiddeld één keer per maand mee op de Maartenschool/Maartenskliniek. Hier ondersteun ik de logopedie tijdens de behandelingen van kinderen die niet kunnen spreken en daarom een spraakcomputer hebben. Ik fungeer daar als ervaringsdeskundige en voorbeeld. Daarbij beantwoord ik vragen van de kinderen en hun communicatiepartner en geef ik praktische adviezen over het gebruik van spraakcomputers.