Reizen

Ik ben iemand die heel erg van reizen houd. Ik vind het heel fijn om het gevoel te hebben dat ik vrij ben om nieuwe plekken te ontdekken en mensen te ontmoeten. Ik heb al aardig wat van de wereld mogen zien. Zo ben ik naar Ierland, Spanje, Turkije, New York, Australië en Californië geweest.

Het organiseren van een reis vind ik altijd wel een hele onderneming, ik moet met veel dingen rekening houden.
Mag de rolstoel in het vliegtuig, zijn de hotels rolstoeltoegankelijk, is de plaats waar je heen gaat wel goed bereikbaar en kan ik me in de omgeving goed voortbewegen? Ierland was het eerste land waar ik naar toe ging. Ik denk dat ik 18 was en er was een concert in Dublin waar ik graag naar toe wilde gaan. Het was een hele onderneming. We zijn vijf dagen daar geweest, sliepen in een hotel en in Ierland was toendertijd het openbaar vervoer al aangepast. Dat kende ik in Nederland niet en vond dat een hele fijne ervaring.

Na Ierland ben ik gaan kijken of er reisorganisaties waren waar ik mee op reis kon. Er zijn aardig wat reisorganisaties voor mensen met diverse handicaps en met een aantal van deze organisaties ben ik mee geweest.

De eerste was een georganiseerde reis naar Noord-Ierland, nu is het zo dat er heel weinig organisaties zijn die reizen aanbieden aan mensen met alleen een lichamelijke beperking. De groep bestond uit mensen die lichamelijk en/of verstandelijk beperkt waren en dat vond ik wel lastig.

Het jaar erop ging ik naar Spanje. Ik was al een keer met de Malteser Orde naar Lemele geweest en aangezien dat een groot succes was wilde ik het jaar erop met deze organisatie naar Spanje. Deze Orde organiseert reizen voor mensen met een beperking, waar het geloof centraal staat, maar het was ook een week waarin gefeest werd. Dit was een super leuke vakantie.

Turkije was een vakantie met mijn familie. We zaten in een hotel aan de zee. Het was allemaal niet rolstoeltoegankelijk maar dat mocht de pret niet drukken.

New York, citytrip met een georganiseerde groepsreis. In deze week heb ik veel highlights gezien zoals de Empire State Building en Central Park. Ik wilde hier graag heen omdat ik het idee bijzonder vond om één van de grootste en bekendste steden te zien, maar ik vond de stad kil en onpersoonlijk.

Het jaar erop ging ik naar Californië, het was een soort georganiseerde roadtrip. Met eDSC02198en groep ben ik van San Fransisco naar Los Angeles gereden in elf dagen. Ik vond het Yosemite National Park het allermooist van de hele trip.
Doordat het een reis met veel mensen met een beperking was, was er minder tijd om de omgeving te te bekijken. Ik vond het een leuke en mooie ervaring maar uiteindelijk heb ik te weinig gezien.

In 2015 beDSC02527n ik met mijn ouders en een vriendin naar Parijs geweest. Daar hebben we veel highlights gezien zoals het Louvre, de Eifeltoren en de Notre Dame. Ook hebben we een boottocht over de Seine gedaan.
In deze stad is het openbaar vervoer heel goed toegankelijk voor rolstoelers.

Als klein meisje had ik al de droom om naar Australië, ‘dat land met die rode steen’ te gaan. Op de één of andere manier was ik er helemaal gefascineerd door. In september 2017 heb ik de reis van mijn dromen gemaakt. Met twee meiden ben ik in één maand van Sydney naar Alice Springs gereden in een huurauto.wp-image-1080964742

Doordat ik best veel heb gereisd, ben ik er achter gekomen wat voor mij belangrijk is. Ik vind het fijn om zelf een reis te organiseren en dat ik mensen bij me heb waar ik het goed mee kan vinden en die mij kunnen assisteren met de dagelijkse dingen.

Bekijk mijn fotogalerij voor foto’s van mijn reizen.

%d bloggers liken dit: