Teamviewer

Beste lezers,

In mijn vorige blog heb ik verteld dat ik via Teamviewer diverse apparaten bedien.

Sinds dat ik gebruik maak van een Tobii wilde ik ook graag een mobiele telefoon zelf kunnen bedienen. Wel kon ik al snel sms’en met een kaart in Tobii Communicator, maar de andere mogelijkheden van een telefoon kon ik niet gebruiken. Op een gegeven moment werd er een programma gevonden, waarmee de mogelijkheid er opeens wel was. Dit vond ik echt fantastisch. Opeens kon ik Whatsappen en alles wat je op een telefoon hebt gebruiken. Inmiddels gebruik ik het ook om er mijn laptop en tablet mee te bedienen. Op deze manier hoef ik geen andere programma’s en documenten op de Tobii te zetten.

Na een aantal programma’s geprobeerd te hebben, kwam ik uit bij het programma Teamviewer. Dit programma wordt voornamelijk gebruikt om hulp op afstand te bieden. Bijvoorbeeld als men problemen heeft met zijn computer.

Als je het programma gebruikt zie je je telefoon echt in beeld en kun je met mouse selection/Gaze Selection alles op het scherm bedienen.

Via www.teamviewer.com kun je eerst een account aanmaken en vervolgens het programma downloaden. Als het programma geïnstalleerd is kun je met je gegevens inloggen. Daarna kun je vanuit de Playstore ‘Host’ downloaden op het apparaat. Het is afhankelijk van het type apparaat wat je gebruikt, welke je moet downloaden (gratis). Als het programma is gedownload kun je in ‘host’ inloggen met dezelfde gegevens die je hebt gebruikt hebt voor je Teamviewer-account. Als het goed is wordt het apparaat automatisch toegevoegd. Al je apparaten kun je een andere naam geven, op deze manier zie je in één oogopslag welk apparaat het is. Dit doe je door met de rechtermuisknop op het apparaat te klikken en dan op ‘naam wijzigen’.

Ik vind het een heel erg fijn programma en ik raad het echt heel erg aan, als je een mobiele telefoon via de Tobii wilt bedienen. Je hebt wel altijd wifi of mobiel internet nodig om het te kunnen gebruiken. Zelf gebruik ik thuis de wifi en elders stel ik mijn telefoon in als hotspot. De Tobii kun je aan de hotspot koppelen, zodat je buitenshuis ook verbinding hebt.

Het zijn een aantal stappen, maar als het goed is wijst het zich vanzelf.

Mocht er iemand nog vragen hebben dan kun je mij hiervoor benaderen. Je kunt een mailtje sturen naar info@rdgkompagne.nl, t.a.v. Nathalie.

Nathalie

Update 23 januari 2017:
Ik heb deze week problemen met teamviewer gehad, omdat ik een proefversie had die was verlopen. Dit kwam omdat ik op een zakelijk netwerk was ingelogd en dan registreren ze je als zakelijk gebruiker. Omdat te voorkomen kun je beter niet op het netwerk van een bedrijf inloggen. Gelukkig heb ik mijn oude gratis licentie teruggekregen, maar het was eigenlijk niet de bedoeling dat je dat terugzette.

 

 

0 reacties op ““Teamviewer Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: