Support 2016

Beste lezer,

In mijn vorige blog heb ik al verteld dat ik met rdgKompagne mee zou gaan naar de Support. Deze keer wil ik graag iets meer vertellen over mijn ervaringen, die ik heb opgedaan tijdens deze dagen.
Support 2016. Voorafgaande jaren bracht ik elke editie een bezoek aan de Support. Dit jaar stond ik twee dagen als stagiair bij rdgKompagne in de stand.

De eerste dag was ik heel erg aan het zoeken naar wat mijn rol en plek was. Ik wilde niet te veel op de voorgrond, maar ook niet op de achtergrond. Ik vond het fijn om te merken dat collega’s mij een beetje in het diepe gooiden en mij mijn eigen weg lieten zoeken. Ik had heel erg het gevoel dat ik er echt bij hoorde en dat was een goed gevoel. Ik, als niet-spreker, ervaar dat mensen het toch spannend vinden om in contact te komen met niet-sprekers en dat kan ik mijzelf ook wel voorstellen. Het is ook best spannend als iemand niet gelijk reageert op je. Sommige mensen spraken ook uit dat ze het best spannend vonden om met mij te communiceren en daarmee kwam er wel een interessant gesprek op gang en dat was leuk om te zien. Voor mijn gevoel hielp het ook als collega’s met mensen naar mij toe kwamen, dan werd de drempel net iets lager.
Op de tweede dag had ik afgesproken om een beetje in de buurt te blijven van een collega en op een of andere manier werkte dat heel goed. Mensen waren over het algemeen benieuwd naar hoe de Tobii precies werkte en wat ik er verder mee kon. Sommige mensen hadden praktische vragen aan mij en vroegen ook om ondersteuning. Naast dat ik in de stand stond, gaf een collega ook sessies. Deze sessies gingen over oogbesturing en wat deze kan betekenen voor therapeuten en begeleiders van cliënten die er mee werken. Dit vond ik zelf ook erg interessant. Ik zie vooral wat ik zelf met mijn Tobii doe. Nu kreeg ik een beter beeld wat voor doelgroepen gebruik maken van dit systeem.
Voor mij waren het erg leuke dagen, waarvan ik zelf ook veel heb geleerd.

Nathalie

0 reacties op ““Support 2016 Voeg die van jou toe →

Geef een reactie