Workshop oogbesturing

Beste lezer,

Op 16 juni werd er door rdgKompagne een workshop over oogbesturing gegeven. De workshop werd gegeven aan, voornamelijk, therapeuten die al wat meer ervaring hadden met oogbesturing, maar zich er meer in wilden verdiepen.

Deze dag was ik er voor het eerst bij. Vooral om te kijken of ik in de toekomst bij zo’n dag kan zijn om te assisteren en iets er aan zou kunnen bijdragen vanuit mijn expertise.

Er werd onder andere uitleg gegeven wat kalibreren precies inhoudt en hoe het in zijn werk gaat. Kalibreren is het afstellen van de oogbesturing op je ogen. Voor mijzelf vond ik het ook erg interessant om te horen. Natuurlijk wist ik ongeveer wat er gebeurt als je kalibreert, maar de techniek er achter had ik eigenlijk geen idee van. Sinds deze dag wel iets meer en dat vind ik wel interessant. Naast uitleg over de oogbesturing werd er ook aandacht besteed aan Communicator, dit is één van de programma’s die men kan gebruiken voor de communicatie op de Tobii.

Na deze uitleg mochten de deelnemers zelf ook achter computers met oogbesturing, om zelf te ervaren hoe het is om op deze manier te typen en een computer te bedienen. Dit waren overigens verschillende soorten oogbesturingen. Mijn assistent wilde het ook even proberen. Wat ik van haar hoorde, is dat haar ogen moe werden en dat kan ik mijzelf nog goed herinneren van mijn eerste Tobii. Ik vond het zelf leuk om te zien hoe iemand die eigenlijk nooit achter oogbesturing zit typt. Op dit moment was er ook tijd om eventuele vragen te beantwoorden. Hier werd goed gebruik van gemaakt en waar ik voor de pauze nog een beetje achter de groep zat, zat ik ‘s middags tussen de groep. Erg leuk om te merken hoe het opeens anders is.

Zelf vond ik het een interessante dag, waar ik zelf ook het één en ander van heb opgestoken.

30 juni draai ik een dag mee met een adviseur en breng ik samen met hem een bezoek aan een school. In mijn volgende blog meer hierover.

Nathalie

0 reacties op ““Workshop oogbesturing Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: