Cursus met ergotherapeuten

Beste lezer,

Vorig jaar heb ik meegewerkt aan een cursusdag voor therapeuten, zij hebben veel mensen met een vergelijkbare beperking als ik heb onder behandeling . De cursus werd gegeven door drie therapeuten in Friesland.

Ook dit jaar hebben ze mij gevraagd en het leek me weer erg leuk om te doen.
Op 7 april was het dan zover om een bijdrage te leveren aan deze cursus.

Eerder op de dag waren er al filmpjes getoond van mij toen ik een jaar of twee was tot aan mijn twaalfde.
Het laatste halfuur ben ik aangeschoven bij deze dag en heeft een van de ergotherapeuten een vraaggesprek met mij gedaan. Wat misschien wel het leukst hieraan was, was dat ik echt heel lang therapie van deze therapeut heb gehad, denk wel een jaar of twaalf..

De vragen gingen voornamelijk over hoe mijn leven tot nu toe is verlopen en de rol van therapieën en revalidatiecentrum. Sommige vragen waren makkelijker om over te vertellen dan over andere dingen, maar dat vond ik niet zo erg. Die dingen horen er ook bij, of ik er nou trots op ben of niet. Ik heb ook kort over mijn woonplan verteld en aan de ‘cursisten ‘ voorgesteld of zij nog ideeën hebben voor het werven van eventuele toekomstige bewoners. Er zaten bruikbare suggesties tussen die ik zeker ga uitzoeken.
Na het vraaggesprek konden de mensen vragen stellen aan mij en ik vond het erg leuk om te merken dat men er ook echt gebruik van maakte.

Eén van de vragen die me sterk bij is gebleven is waarom ik gefixeerd zit met mijn armen. Die dag hadden ze zojuist begrepen dat men in de wereld van de revalidatie zo weinig mogelijk patiënten wil fixeren. Dan ben ik misschien niet zo’n goed voorbeeld, omdat ik juist wel gefixeerd in mijn rolstoel zit.

Net zoals vorig jaar vond ik het weer hartstikke leuk om te doen!

Nathalie

0 reacties op ““Cursus met ergotherapeuten Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: