Eerste dagen Sydney

Vrijdag 1 september: eindelijk is het dan zo ver: ons avontuur begint, een maand lange roadtrip door het zuiden van Australie: land van de kangaroos en de koala’s. Van het levendige, prachtige Sydney, tot Uluru, midden in een ruige outback. Om 12:50 zou ons vliegtuig vertrekken. Uiteindelijk werd dit iets later (mede dankzij ons). We dachten vantevoren nog als eerste het vliegtuig in te mogen, dit werd als laatste. Er moest heel wat rondgebeld worden om de rolstoel tot aan de gate te kunnen krijgen. Na zo’n 25 uur, 1 overstap in Kuala Lumpur, bijna 15.000 km vliegen en heel wat meters lopen (we moeten natuurlijk helemaal naar de laatste gate) zijn we er dan eindelijk: SYDNEY BABY! Daar aangekomen krijgen we een lieftallige assistent toegewezen. Hij helpt ons tot aan de auto, die al buiten op ons staat te wachten. Het is even passen en meten, maar alles past er dan toch echt in. We krijgen uitgebreide constructies en off we go. Soms een erg plaatselijke regenbui onderweg (richtingaanwijzer zit aan de andere kant). De navigatie geeft ons nog een gratis night tour, voordat we bij het hotel arriveren. Na een nacht redelijk slapen, gaan we op weg naar de hoogtepunten: Sydney Opera House & The Harbour Bridge. Het is heerlijk weer (27 graden). Het is een leuke wandeling. Vanaf Sydney Opera House een stuk langs de botanische tuinen gelopen, om een mooi uitzicht te krijgen over het water. ’s Avonds nog lekker gegeten aan het water, en het verlichte Opera House bekeken. Maandag 4 september via Kings Warf (suburb met veel kantoren, koffietentjes en restaurantjes) naar Barangaroo gelopen: een mooi park tussen de stad en het water. Uitzicht vanaf de andere kant op de Harbour Bridge. Weer een heerlijke dag, met een stevig windje. In de middag naar het auto-verhuurbedrijf gereden, om de extra stoel uit de auto te laten halen. Een paar extra routekaarten, en een ander navigatiesysteem meegekregen, just in case. Nog even onder Harbour Bridge gestopt voor een paar foto’s en gegeten bij een restaurantje aan Kings Warf. Morgen verlaten we Sydney (helaas) om door te gaan naar Blue Mountains: een prachtig natuurgebied met verrassende flora en fauna.

20 reacties op ““Eerste dagen Sydney Voeg die van jou toe →

 1. Oh meiden dat klinkt allemaal geweldig. Fijn om dit alles te lezen. Ben nu wel tikkie jaloers
  😉

 2. Hoi
  Wat een mooi vakantie
  Gaat dat worden.
  Ik bijn ok een beetje jaloers.
  Nog heel veel plezier.
  Gr Ronald

 3. Welkom in Sydney. Geniet ervan. Blue Mountains zijn toppie. 3 Sisters, Evans look out net voor Blackheath en onderweg Majestic Hydro voor high tea. Enjoy

 4. Dames, wat ontzettend leuk om te lezen! Heel veel plezier en keep us posted! Geniet, Heleen

 5. Wauw Nathalie Wat leuk om te lezen zo is het net of ik alles ook mee maak
  Geniet ervan van alles daar het is er echt prachtig!!

 6. Wat leuk om te lezen! Ik blijf je zeker volgens! Dan kan ik weer even doen alsof ik er ook weer ben :p
  Veel plezier! En praat ook met locals, kan soms leuke dingen opleveren! Geniet ervan!

 7. Nou fijn dat alles goed verlopen is en heb met veel belangstelling en plezier je blog gelezen en zal het zeker ook trouw volgen heel veel plezier en hoop snel weer wat te mogen lezen van je dikke knuffel en je bent een toppertje xxx

 8. Echt bizar! Gaaf dat ik je blog mag lezen. Onvergetelijke spannende en bijzondere vakantie samen💋

 9. Oh wat supergaaf Nathalie!! 12 jaar geleden was ik daar ook en krijg helemaal warme gevoelens en heimwee als ik je blog lees! Geniet van alle indrukken en avonturen die op je pad komen! Liefs

 10. Wat super leuk om jullie eerste reiservaringen te lezen! Ik kijk nu al uit naar de volgende blog. Ik begrijp dat alles verder goed is verlopen? Heel veel plezier, geniet ervan!

 11. Geweldig nathalie. Wat is het begin al prachtig. Ik ben serieus toch een beetje jaloers. Ik wacht op je verhalen. En ik lees ze met plezier. Ik geniet ervan dat JIJ het zo naar je zin hebt.

  Xxx kim

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: