Persoonlijk / rdgKompagne

Workshop oogbesturing

Beste lezers,

Op 16 november organiseerde rdgKompagne weer een workshop oogbesturing. Ik was voor de tweede keer, in mijn rol als ervaringsdeskundige aanwezig, om mijn Tobii te demonstreren en vragen te beantwoorden.

De opzet van de cursus was ongeveer hetzelfde als de vorige keer. Het eerste gedeelte ging over hoe oogbesturing werkt en wat de mogelijkheden van Tobii Communicator zijn. In het tweede gedeelte is er aandacht besteed aan software die in de Tobii zit waarmee men de kijkrichting van een cliënt kan analyseren. Er was gelegenheid om verschillende typen oogbesturing uit te proberen.

Ik heb deze dag gemerkt dat ik het lastig vind om in een groep te komen die al in een setting zitten en contact met elkaar heeft. Wat ik er lastig er aan vind is dat ik als ik binnen kom ik ruimte voor mezelf moet maken om mezelf voor te stellen en even uit te leggen hoe ik communiceer. Ik merk dat de drempel om met mij te communiceren toch wel hoog ligt. Ik denk dat het ook wel komt doordat ik best wel onzeker kan zijn. Als ik de volgende keer weer aanwezig ben bij een workshop, wil ik gaan kijken of ik mezelf kan introduceren met behulp van een filmpje.

Ik vind het interessant hoe die dingen werken tussen mensen.

Nathalie

Auteur

nathalieajverstegen@gmail.com
Ik ben Nathalie Verstegen (1988). Ik zie mezelf als een ondernemende vrouw met humor en pit. Ik wil een zo zelfstandig mogelijk leven leiden, ook al heb ik bij de uitvoer soms assistentie nodig. Mijn leven is niet doorsnee. Door een fysieke beperking zit ik in een rolstoel en heb ik geen spraakvermogen. Ik communiceer door middel van een spraakcomputer en mijn mimiek.

Reacties

21 nov 2017 bij 15:01

Niet zo onzeker wezen over jezelf.
Als et iemand is die dit kan, ben jij het wel!Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.