Persoonlijk

Gesprek met ouders over het opzetten van een wooninitiatief

Gisteren heb ik met een aantal moeders gesproken over het opzetten van een wooninitiatief. Zij spelen met de gedachte om een vergelijkbaar initiatief, zoals Mindset Wonen, op te zetten voor hun kinderen ergens in het midden van Nederland.

Al snel kwamen we er achter dat we tegen dezelfde dingen lopen, of gelopen zijn. Hoe kijkt de woningbouw aan tegen de doelgroep? Hoe vind je bewoners? Hoe stel je de groep samen, zodat het past, maar ook financieel haalbaar is? Betrekken we een adviseur/ondersteuner in het proces? 

Ik vind het nog steeds bijzonder dat er nog steeds zo weinig initiatieven voor mensen met een lichamelijke beperking en een grote zorgvraag zijn. 

Ik laat me er niet zo vaak over uit, maar ik schrik keer op keer van, hoe minimaal het aanbod is.

In deze tijden is het helaas niet altijd mogelijk, maar ik besef hoe leuk en uitdagend ik het vind om ervaringen uit mijn leven te delen en met mensen te sparren.

Auteur

nathalieajverstegen@gmail.com
Ik ben Nathalie Verstegen (1988). Ik zie mezelf als een ondernemende vrouw met humor en pit. Ik wil een zo zelfstandig mogelijk leven leiden, ook al heb ik bij de uitvoer soms assistentie nodig. Mijn leven is niet doorsnee. Door een fysieke beperking zit ik in een rolstoel en heb ik geen spraakvermogen. Ik communiceer door middel van een spraakcomputer en mijn mimiek.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

#ditiscp

13 okt 2020