Meelopen met adviseur

Beste lezer,

In mijn vorige blog vertelde ik over het bezoek dat ik zou brengen aan een school, en op 30 juni was dat zover.

Maandelijks brengt een van de adviseurs van rdgKompagne een bezoek aan de St Maartensschool. Hier komt hij om o.a. ondersteuning te bieden aan mensen met communicatiehulpmiddelen, die door hen geleverd zijn.

De St Maartensschool in Nijmegen biedt onderwijs aan kinderen met allerlei beperkingen. Op deze school heb ik vroeger ook gezeten, dus dat maakte het toch extra leuk om mee te gaan. Op deze dag konden mensen vragen over communicatiemiddelen stellen. De vragen waren variërend. De vragen gingen van technische dingen tot aanvragen van Tobii’s tot meeleesschermpjes voor op een Jabbla-spraakcomputer.

Wat mij opviel was dat er zoveel individuele hulpvragen zijn, waar een hulpmiddel gewoon werkt voor iemand en het volgende moment denk je “Bij ‘cliënt A’ werkt het heel goed, “Cliënt B heeft precies dezelfde mogelijkheden, dus dat is voor hem ook de oplossing. Na een tijdje blijkt dat helemaal niet te zijn. Dat herken ik zelf ook, maar dat is altijd bijzonder om te zien.

‘s Middags was er een overleg met logopedisten. Dit ging over het inrichten van letterkaarten op Tobii’s.

Zoals in elke blog vond ik dit ook weer echt heel erg leuk en interessant om mee te maken.

In mijn volgende blog ga ik het over de gebruikersdag van Tobii hebben.

Tot binnenkort!

Nathalie

0 reacties op ““Meelopen met adviseur Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: