Geen categorie

Meelopen met adviseur

Beste lezer,

In mijn vorige blog vertelde ik over het bezoek dat ik zou brengen aan een school, en op 30 juni was dat zover.

Maandelijks brengt een van de adviseurs van rdgKompagne een bezoek aan de St Maartensschool. Hier komt hij om o.a. ondersteuning te bieden aan mensen met communicatiehulpmiddelen, die door hen geleverd zijn.

De St Maartensschool in Nijmegen biedt onderwijs aan kinderen met allerlei beperkingen. Op deze school heb ik vroeger ook gezeten, dus dat maakte het toch extra leuk om mee te gaan. Op deze dag konden mensen vragen over communicatiemiddelen stellen. De vragen waren variërend. De vragen gingen van technische dingen tot aanvragen van Tobii’s tot meeleesschermpjes voor op een Jabbla-spraakcomputer.

Wat mij opviel was dat er zoveel individuele hulpvragen zijn, waar een hulpmiddel gewoon werkt voor iemand en het volgende moment denk je “Bij ‘cliënt A’ werkt het heel goed, “Cliënt B heeft precies dezelfde mogelijkheden, dus dat is voor hem ook de oplossing. Na een tijdje blijkt dat helemaal niet te zijn. Dat herken ik zelf ook, maar dat is altijd bijzonder om te zien.

‘s Middags was er een overleg met logopedisten. Dit ging over het inrichten van letterkaarten op Tobii’s.

Zoals in elke blog vond ik dit ook weer echt heel erg leuk en interessant om mee te maken.

In mijn volgende blog ga ik het over de gebruikersdag van Tobii hebben.

Tot binnenkort!

Nathalie

Auteur

nathalieajverstegen@gmail.com
Ik ben Nathalie Verstegen (1988). Ik zie mezelf als een ondernemende vrouw met humor en pit. Ik wil een zo zelfstandig mogelijk leven leiden, ook al heb ik bij de uitvoer soms assistentie nodig. Mijn leven is niet doorsnee. Door een fysieke beperking zit ik in een rolstoel en heb ik geen spraakvermogen. Ik communiceer door middel van een spraakcomputer en mijn mimiek.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Workshop oogbesturing

22 jun 2016

Gebruikersdag Tobii

11 jul 2016