Bedieningskaart voor speelgoedtreintje

Beste lezer,

De afgelopen tijd is het wat rustiger geweest op mijn blog. Natuurlijk komt dit ook door de vakanties en ben ik begonnen met een nieuwe opdracht voor rdgKompagne. In deze blog wil ik daar graag over schrijven.

Met omgevingsbediening kun je tegenwoordig ook speelgoed bedienen. Een voorwaarde aan het speelgoed is dat het een infraroodafstandbediening moet hebben. Hier kunnen in Tobii Communicator kaarten voor worden gemaakt, zodat je het speelgoed met je computer kunt bedienen. Het viel me op hoeveel speelgoed op deze manier werkt. Toen ik als kind nog speelde was dat nog helemaal niet. Ik denk ook dat dit goed is voor de ontwikkeling, en om als kind zelf te kunnen spelen zonder hulp is fantastisch, lijkt me.

In eerste instantie ben ik op zoek gegaan naar speelgoed om een bedieningskaart voor te maken. Zo vond ik autootjes, radiografische auto’s, hijskranen en treintjes.
Om te beginnen is er voor een treintje gekozen en dit is het goede besluit geweest ook. Toen ik wilde beginnen bleek Communicator 4 de mogelijkheid niet te hebben om kaarten te maken met oogbesturing. Na wat geïnformeerd te hebben, zou het wel mogelijk zijn in Communicator 5. Dit was inderdaad zo. Eenmaal Communicator 5 op mijn computer, bleek het inderdaad te kunnen maar dan met een ander besturingssysteem, Gaze Selection. Voor mij werkt dit systeem erg complex om een kaart te ontwerpen. Bij alles wat je aan wilt klikken moet je eerst inzoomen. Dit zal voor beginnende gebruikers wel prettig zijn, maar ik werk al zo lang met de mouse selection dat ik zo niet secuur genoeg kan werken.
Bij mouse selection zie je echt een muis in beeld. In de eerste versie van Communicator bleef de muis wel in beeld. Naast dat dat voor mij makkelijker is qua bedienen, zou ik op deze manier wel zelf kaarten kunnen maken. Dat het nadelen heeft, zie ik ook. Zo zou je heel makkelijk, per ongeluk iets kunnen veranderen. Maar voor de ervaren gebruiker zou het wel heel fijn zijn. Hoe en of het opgelost kan worden is Tobii nu aan het bekijken. Voor mij zou het in elk geval heel erg fijn zijn.
Wordt vervolgd…

Verder ben ik een muziekprogramma voor op de Tobii uit aan het proberen. Dit programma heet EyePlayMusic en hiermee kun je allerlei muziekinstrumenten bespelen. Ik bekijk dan of het goed te bedienen is middels oogbediening. Daarbij heeft iemand van rdgKompagne een kaart voor Communicator gemaakt, zodat de kleinere knoppen beter te bedienen zijn. Binnenkort schrijf ik hier meer over.

Tot binnenkort!

Nathalie

0 reacties op ““Bedieningskaart voor speelgoedtreintje Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: